Naxos & Flisvos

Det är inte speciellt svårt att imponera på mig som ni förmodligen märkt tidigare, och jag blev minst sagt imponerad när vi anlänt till Naxos. Här talar vi om ön som har allt - butiker, uteliv, upplevelser, fantastiska stränder, bevarad grekisk kultur, mysiga tavernor, små fiskebyar och historiska monument. Sedan är det en stor fördel att turistantalet är relativt låg och att priserna (mat, boende, nöjen) är mycket överkomliga! Håll även till godo när ni läser dessa inlägg att det här var första gången i Grekland för mig, alltså har jag inte så mycket att jämföra med än, haha.
Redan dagen efter vår ankomst, med FastFerries från Old Port i Mykonos, begav vi oss mot Flisvos Sportclub då en anledning att vi åkte till just Naxos är för att min pojkvän gillar att vindsurfa. Flisvos hyr bland annat ut vindsurfutrustning och har en egen laguna som synes ovan - ypperligt alltså!

// Skänker även mina tankar till de drabbade i samtliga vansinnesdåd och terrorattacker som förekommit. Samtidigt känns det surrealistiskt att panik utbröt på gatan jag befann mig på samma tid kvällen innan. Det känns inte rättvist att posta inlägg om sina egna glädjestunder när personer man delat sin älskade stad och gator med har fått sätta livet till. Men det är nog det som behövs i stunder som dessa; positivitet. Bleibt stark und glücklich. //
General, Travel, •Greece | | Comment |

Greek Holiday - Mykonos

2500 bilder, turkost vatten, solbränna, vita hus med blå balkonger och för mycket Gyros sammanfattar nog årets semesterresa till de grekiska öarna Mykonos och Naxos. 12 dagar spenderade jag och min pojkvän där i mitten av juni, varav 10 av dessa var på Naxos - med många härliga minnen rikare. Första dagen landade vi tidigt på Mykonos flygplats och hade tid över att se bland annat Mykonos Stad, Lilla Venedig och Mykonos väderkvarnar. Vi bodde på Pension Alexandra som ligger en bit ifrån centrum, närmare Old Port för att vi skulle ta färjan därifrån till Naxos dagen efter. Vi fick generellt ett positivt intryck av Mykonos (förutom trafiken, haha), speciellt hur charmig den centrala stadsdelen var. Det spelade ingen roll var man riktade kameran, allt var så fint!
General, Travel, •Greece | | Comment |
Top