Oktoberfest 2016

Jag hade tydligen inte så många bilder från årets Oktoberfest. Men jag dokumenterade iallafall världens dyraste schokoladenfrüchte, som man såklart köpmotiverade sig till för att "Oktoberfest är bara en gång per år:))".
I år kändes dock Oktoberfest lite annorlunda för att det var märkbart färre besökare än förra året. Skjutningen i München, regn första veckan och det nya stängslet runt området med väskkontroller vid ingångarna var nog de största faktorerna. Att medier florerat med terror-rubriker hjälper inte direkt, så jag kan tänka mig att många valde att skippa den här gången på grund av det. Mitt jobb bokade bord i samma tält och tid som förra året, och då kunde man verkligen kalla det partytält, medans detta år lämnade flera bord tomma och servitriser sysslolösa. Så det var lite kontrast på det sättet. Sista veckan kom dock med solsken och lite mer drag! Min arbetsplats har även bytt kontor så jag har numera gångavstånd till Theresienwiese där Oktoberfest äger rum, bra läge. Hacker-tältet har också fått en ny vacker himmel med moderna inslag, om man inte vill sitta ner för en öl så är det ändå värt att bara gå in och kika!

Det slog mig att eftersom detta var min andra Oktoberfest så har jag härmed bott här i över ett år nu. Det känns surrealistiskt men fantastiskt. Älskar München och Bayern!
Events, General, •Germany | |
Top