mySafety

Ett sent men stort tack till mySafety för denna roliga present! Så kul med tangentbord av choklad. Den här skickades till mig för länge sedan men jag fick inte tag i paketet förrän jag åkte till Sverige i augusti. Detta är smart marknadsföring, men jag tycker att det ligger ett mycket viktigt syfte bakom som behöver lyftas. mySafety erbjuder flera olika säkerhetsförsäkringar, där DigitalSkyddet är speciellt väsentligt för nutidens och framtidens nätklimat.
Helt enkelt för att näthat är något som behöver uppmärksammas så mycket det bara går för att det är så pass vanligt, och allvarligt. Jag har själv tidigare varit med om påhopp på nätet från "anonyma" personer och jag brukar (lyckligtvis) inte ta åt mig. Jag antar att flera år av datorspelande har gett mig skinn på näsan, för i MMO's och andra online-spel är det tyvärr vardagsmat att få höra både det ena och det andra, och jag har heller inte alltid varit perfekt. Vi kommer alla att ha upplevt någon form av näthat under våra liv, det går bara inte att undvika. Det är dock viktigt att förstå att det aldrig någonsin är okej, och att det inte spelar någon roll under vilka förhållanden som det sker. Men tillsammans kan vi öka medvetenheten om att näthat är brottsligt. Vi måste våga prata om det när det händer, och anmäla de gångerna det har gått för långt. Jag tycker därför att det är bra att det äntligen finns en försäkring som täcker detta område också. Ingen ska behöva känna sig hotad, kränkt eller ofredad - det finns hjälp att få. Nu behöver vi bara en nätombudsman också!

Tillägg: Men hur kan vi sprida nätkärlek? Skriv snälla kommentarer på forum, bloggar, Facebook, Youtube eller varhelst du är aktiv, hjälp nybörjare i spelet du spelar eller visa din uppskattning på något sätt till dina favoritkreatörer. Om fler användare på nätet bidrog med en sådan här liten god gärning utöver det vanliga ibland så skulle stämningen direkt kännas trevligare. Minsta elaka ord kan förstöra någons dag, men minsta snälla gest kan även göra någons dag. Vi måste bara försöka överrösta nätmobbarna. : )
General | |
Top