Salzburg

Salzburg är helt fantastiskt fint. Med barockarkitekturen och all dess historia så fanns det mycket att ta in! Jag hade en helg oplanerad så jag köpte en Bayern-Ticket och hoppade på tåget till Österrike. Det var med öppen mun jag svängde runt hörnet från Hotel Sacher och möttes av en makalös utsikt över floden Salzach, kantad av vackra byggnader och Festung Hohensalzburg som ståtligt reste sig i bakgrunden. Samtidigt som jag skickade iväg ett meddelande till min pojkvän 'when are we moving' så strosade jag i riktning mot Salzburgs Old Town och tog in alla nya intryck. Här kände jag en stor uppskattning över att jag lever i en tid där man har möjlighet att kunna resa och upptäcka så spännande platser.
Kvällen innan hade jag tittat på Sound of Music som till stor del spelades in i Salzburg, och det är extra roligt när man känner igen flera av platserna man ser i filmen. Var tvungen att plaska med handen i samma fontän som Maria gör, haha... Givetvis kikade jag på Mozarts gamla kvarter och födelsehem, och utsikten från Festung Hohensalzburg var även den fantastisk. Det kändes som att man reste långt tillbaka i tiden på Getreidegasse, och Mirabell Gardens var som en enda vacker färgklick. Det var inte svårt att älska Salzburg.

På förmiddagen var det ett riktigt starkt motljus ute och på eftermiddagen var det istället grått och dunkelt, så blev inte alls nöjd med bilderna. Fick kämpa för att få den första bilden att se någorlunda ut, haha. Men när det kommer till resandet så är jag bara glad för dokumentationens skull ändå.

Förresten vill jag passa på att tipsa om Sygic Travel (no sellout) som jag spontant hittade och använde mig av i Salzburg. I den appen kan man välja vad man vill se och göra dit man reser, och så skapar den en route som man kan följa med massor av tips och annat användbart. Ovan kan du se hur min ungefära route i Salzburg såg ut!
Architecture, General, Travel, •Austria | |
Top