Americus, Georgia

Americus Garden Inn B&B - där vi bodde i detta vackra hus de första nätterna i Americus
Så fint inrett med gammaldags stil
Amerikansk frukost på Garden Inn - pannkakor med lönnsirap och omelettsufflé med grönsaker. Ovan kombination för en svensk men så roligt att prova!
Skolbyggnaderna på campuset min pojkvän gick på var inte pjåkiga
"Downtown" i Americus
Pickups. Pickups överallt.
Utflykt till Plains för att besöka Jimmy Carters (USAs 39:nde President) hemort
Den lilla byggnaden som agerade kampanjlokal under hans val

Huvudanledningen till USA-resan var att möta upp min pojkvän och titta på hans examen. I fem år har vi haft ett distansförhållande och endast kunnat ses ett par månader per år. Förutom att vara riktigt stolt över att han fått sin Bachelor så har han dessutom kommit hem till Bayern igen. Ett datum vi väntat på så länge.♥

Efter att ha landat i Atlanta i Georgia och hyrt en bil ihop med min pojkväns föräldrar begav vi oss mot Americus där hans college GSW ligger. Äntligen fick jag se allt med egna ögon. Campuset är stort, rent och prydligt, och med hela arméer av ekorrar överallt. Vanligtvis är det soligt med 30+ i Americus, men de tre dagar vi var där var det såklart mulet, haha.

Americus Garden Inn drivs av ett underbart par som var trevliga ända in i själen och vi älskade deras hus från 1800-talet som vi bodde i. I Plains kikade vi bland annat i museum och stötte på Jimmy Carters fru. Vi tordes inte störa henne då hon var omringad av säkerhetsvakter. Men vi hörde efteråt från ägarna på Garden Inn att hon är trevlig och gillar att pratas vid. Attans, det hade varit intressant...

Första intryck av Georgia? De vackra Colonial Style-husen! Efter att ha lämnat motorvägen och slutat gapa över alla enorma lastbilar så började jag dregla över alla vackra hus utmed småvägarna istället. Utskjutande tak stöttade på pelare, stora fönster, breda verandor med den klassiska gungstolen. Vill ha... Huset på Garden Inn är ett exempel som jag tror lutar åt fransk Colonial Style. Annars tyckte jag att det luktade enormt mycket av vad gissningsvis var diesel i luften, och jag kände mig lite lätt illamående på grund av det. När examensceremonin var avklarad och vi åkte vidare till Florida kändes det dock bättre - och mer om det snart!
Architecture, General, Travel, •USA | |
Top