♦Transport Abroad

Jag har inte riktigt berättat hur det gick till när jag valde att flytta utomlands för 2.5 år sedan. De som följt mig vet dock att det faktiskt inte var planerat. Det bara blev så! Jag hade redan besökt München två gånger innan för att träffa min pojkvän som kommer härifrån, och den tredje gången spontansökte jag ett jobb på plats och fick det. Som tur var hade jag vid tidpunkten inte mycket mer än familj och vänner som band mig till hemmaplan. Jag tog därmed aldrig det redan bokade returflyget hem till Sverige. Hög spontanitetsnivå!
 
Men hur gjorde jag med mina personliga tillhörigheter som var kvar i Sverige? Lyckligtvis har min familj en hel del förråd där jag och mina syskon kan förvara våra saker tills de kan bli hämtade. Vi är en stor familj och alla bor väldigt utspridda. För min del var det mest någon möbel och kläder. Jag har kunnat överleva utan dessa saker, men såklart saknar jag dem. Varje gång jag har varit hem på besök har jag fått ta med lite i taget i min resväska, och det har inte alltid känts så smidigt. Och hur ska jag göra med möblerna?
Därför har jag funderat på om en flyttfirma vore något, men jag antog att det skulle involvera hutlösa summor och än mindre kunde jag hitta flyttfirmor som såg professionella ut som fraktar långt. Tills jag lärde mig om Interdell. De fraktar över nästa hela världen och besparar all stress som kommer med flytt. Jag har nu begärt en offert och får se om jag bestämmer mig för flyttfirma trots allt. Jag har fått ett väldigt positivt intryck av deras hemsida.
Finns det intresse kan jag berätta mer om min flytt till Tyskland och allt från byråkrati till kultur och vilka skillnader jag upplever i vardagen. Språket är ju också en sak man tampas med. Har du tankar på att flytta till Tyskland eller är du bara nyfiken? Fråga på så svarar jag efter bästa förmåga. : )
 
I samarbete med Interdell - åsikterna är alltid mina och genuina.
General, Travel, •Germany | | 5 comments |

Herzogstand

I Walchensee är det nästan ett måste att ta linbanan upp till berget Herzogstand!
Man kan även vandra hela vägen upp, men linbanan åker till 1600 m ö.h. Sedan måste man vandra cirka 40 minuter till för att nå toppen.
Långt borta i horisonten skymtar man Ammersee, sjön vi ofta besöker annars
Vi mötte många glada vandrare på vägen
Kochelsee
Högst upp på Herzogstand (1731 m ö.h.)
Vandringsleden för erfarna vandrare som leder till Heimgarten, ser aningen brant ut!
Här är panoramabilder från när jag var här första gången sommaren -15
 Samt utsikten över Walchensee! : )
General, Landscape, Travel, •Germany | | 3 comments |
Top