Wien

Wien - pompösa gatovyer, oändligt med stiliga byggnader, och nästan för mycket att göra...
"Attraktionen" jag tyckte var mest intressant på resan - St. Rupert's kyrka, troligtvis Wiens äldsta kyrka som man tror grundades redan tidigt 800-tal!
Vädret kom med 20 plusgrader och växlande molnighet
Vi strosade runt i Wien från 09.00 till 20.00 tre dagar i rad, och jag tror inte vi såg en enda gata som inte kunde beskrivas som stilig

Halvklyschig paus på traditionella wienerkafét Café Central - chokladtryffeltårta gav våra trötta ben ork igen

Karlskirche - förmodligen den pampigaste kyrkan jag sett, och den lär bli svårslagen
Wiens tekniska universitets bibliotek ville också vara med
Stefansdomen har varken världens högsta kyrktorn eller rekordmånga statyer, men har däremot ett riktigt snyggt tak med hela 230 000 glaserade tegelpannor!
Och om det kommer fler inlägg från Wien? Utan tvekan!
General, Travel, •Austria | |
#1 - - Lena:

Vad roligt att du var i Wien, jag ska resa dit med jobbet snart och kollade också på det där caféet, var det mycket dyrt? Är sugen på att besöka deras nationalbibliotek också då jag sett bilder och det är ju allt för vackert! Ser fram emot fler bilder!

Svar: Åh då har du så mycket fint att se fram emot! Caféet är rätt dyrt ja, och vi fick köa i cirka 15 minuter innan vi fick ett bord då det är väldigt populärt. Här hittar du deras priser: https://www.cafecentral.wien/en/#dasgibtsMen det är riktigt fint där inne och fikat var super, så vi tyckte att det var värt! :) Vi var utanför nationalbiblioteket men gick aldrig in, ångrar det så mycket! Får bli i framtiden! Tack för din kommentar! :D
Lovisa

Top